KlarvexoCentrum operacyjne
Ochrona danychWsparcie aplikacji

Klarvexo na iOS i Androida

Usuń osobiste konto użytkownika

Możesz usunąć swój osobisty dostęp do Klarvexo bezpośrednio w aplikacji lub poprosić o usunięcie bez instalowania aplikacji.

Bezpośrednio w aplikacji

Otwórz Więcej > Konto i prywatność > Usuń konto. Potwierdź usunięcie aktualnym hasłem i wyświetlonym tekstem potwierdzenia. Aplikacja wyloguje Cię wówczas na wszystkich urządzeniach.

Bez zainstalowanej aplikacji

Wyślij prośbę o usunięcie z służbowego adresu e-mail swojego konta Klarvexo info@sc-v.de. Podaj swoją firmę lub obszar pracy oraz nazwę użytkownika, ale brak hasła. Przed usunięciem danych sprawdzamy Twoją autoryzację za pośrednictwem osobnego kanału potwierdzenia.

Co jest usuwane lub anonimizowane

Aktywne sesje, powiązania push, członkostwa w zespołach, osobiste udostępnienia i filtry są usuwane. Dane osobowe w kartotece zostają zanonimizowane. Historie projektów, zadań, czasu, operacji, komunikacji i kontroli wymagane prawem lub potrzebami firmy mogą pozostać bez dotychczasowej nazwy użytkownika. Szczegóły znajdują się w Polityka prywatności.

Jeśli jesteś ostatnim aktywnym administratorem obszaru firmy, najpierw musisz wyznaczyć innego administratora. Żądanie usunięcia całego obszaru firmy zostanie rozpatrzone odrębnie.

KlarvexoCentrum operacyjne

Usuwanie konta dla Klarvexo

Informacje prawneOchrona danychWsparcie aplikacji